Skip to content

Over mij

Tot zijn 40ste verliep het leven van Erik Bos volgens het “normale” patroon:

studeren, baan in loondienst, trouwen, huis, kinderen. Jarenlang was hij marketing manager. Totdat hij ging nadenken of hij dit werk nog wel wilde blijven doen tot zijn pensioen. Wat wilde hij nu écht? En dat was meer voldoening, meer vrijheid en meer plezier in zijn werk. Hij kwam erachter dat de menselijke factor zijn grootste drijfveer is:
“Ik wil meer van betekenis zijn voor de mens. Daar kwam ik achter na enkele tegenslagen in mijn leven en ik mijzelf beter leerde kennen. Werk is een belangrijk deel van je leven. En de voldoening en het plezier die ik nu heb in mijn werk, dat gun ik iedereen. Daarom zet ik nu mijn talenten in om je te helpen jouw eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken, op weg naar wat het best bij jou past.”

Hij gooide zelf het roer om en is gespecialiseerd in de carrièreswitch.

Hij weet als geen ander welke belemmeringen je tegenkomt en hoe je dat kunt doorbreken. Ook hij zei tegen zichzelf “ja maar… je hebt toch een hypotheek, je hebt toch kinderen, je hebt toch een goed betaalde baan en wat heb je nu te zeuren…” Hij heeft de knoop doorgehakt , heeft zijn eigen bedrijf opgericht en ervaart iedere dag weer die vrijheid, voldoening en plezier. Hij vindt het nog steeds de beste beslissing van zijn leven.

Erik is van veel markten thuis.

Naast loopbaanbegeleiding, coaching, outplacement en re-integratie 2e spoor (of spoor 3), is hij gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Hij heeft zowel ervaring met trajecten in opdracht van UWV, als met trajecten vanuit diverse werkgevers (zowel profit als non-profitsector). Zijn focus is steeds meer komen te liggen op het begeleiden van mensen met een arbeidshandicap na een ongeval of ziekte naar een andere baan in loondienst of zelfstandig ondernemerschap. Hij denkt altijd vanuit het positieve, wat kan nog wel, waar liggen wel de kansen voor je. Qua opleidingsniveau begeleidt hij zowel hoger- als lager opgeleiden:

“Je kunt met al je vragen bij mij terecht. Natuurlijk is je werk de insteek, maar ik neem het hele plaatje mee. Als het bijvoorbeeld thuis niet goed gaat, moet je daar iets mee, zodat je klaar kunt zijn voor een baan. Mijn kracht zit hem vooral in het op maat werken en kijken naar jouw behoefte. Afhankelijk van wat jij wilt, heb ik een andere aanpak. Dat kan omdat ik een grote bagage heb.”

Hij is tegelijkertijd coach, adviseur en sparringpartner. Daarbij is hij heel praktisch ingesteld. Zo schudt hij met genoegen een gemotiveerde sollicitatiebrief uit zijn mouw, stelt net zo makkelijk een modern CV op of schrijft mee aan je businessplan. Bij dit laatste komen zijn financiële en marketingkennis goed van pas. Erik gaat altijd voor resultaat. Hij helpt je bij het formuleren van heldere en realistische doelen waar jij naar toe werkt. Zijn aanpak bevalt zijn kandidaten goed. Zij zeggen over hem: “Hij kan goed luisteren en stelt de juiste vragen. Hij is oprecht en kan zich goed inleven in jouw leven. Hij zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Hij geeft vertrouwen, is inspirerend, motiverend en brengt je op nieuwe inzichten. Hij houdt van humor, is ruimdenkend en gelooft erin dat ieder mens met zijn talenten veel meer kan bereiken dan ze zelf denken.”

Dat laatste sluit perfect aan bij zijn lijfspreuk die luidt: “Tegenspoed schudt talenten in je wakker, die in voorspoed nooit zouden ontwaken”.
Bij die ontdekkingstocht staat hij je met plezier bij, zodat ook jij weer fluitend naar je werk kan.